Странице

четвртак, 4. новембар 2021.

Zašto kupiti plac u Vojvodini?

 

Uticajem pandemije Corona virusa puno toga se promenilo na tržištu nekretnina u Vojvodini, ali i široj regiji. Do početka ove krize, potencijalni kupci su najviše bili zainteresovani za kupovinu stanova, a manje za kupovinu kuća, vikendica pa i placeva u manjim sredinama.

Manja mesta ostaju pusta jer mnoga ostaju bez svojih stanovnika, poptpuno napuštena. Na samom početku krize sa pandemijom virusa, naglo je skočilo interesovanje za prodaju i iznajmljivanje manjih kuća pa i vikendica u sredinama koje su udaljene od velikih gradova. Porodice koje žive u stanovima, posebno su osetile uticaj krize i zabranu izlazaka iz zgrada i svojih stanova.

Najteže je bilo višečlanim porodicama, a naročito porodicama u kojima ima više generacija. Svakodnevni život između četiri zida porodice u kojoj živi više generacija, bio je u datim momentima verovatno poprilično napet i stresan.


Do krize sa pandemijom virusa više su se kupovali stanovi!


Kada su ljudi malo došli sebi, počeli su razmišljati kako da reše pritisak svakodnevnog života više članova svoje porodice u skučenim stanovima. Mnogi su počeli kalkulisati i tada su shvatili da im je ipak znantno povoljnije da kupe manju kuću ili vikendicu u manjim sredinama i što bliže prirodi.

Povećana potražnja za ovim nekretninama automatski je dovela i do povećanje cena. Možemo navesti primer vikendice koju je vlasnik do ove krize prodavao za 20.000 Eura, ali je brzo shvatio da istu može prodati za znatno veću cenu. Tada je za vikendicu koju je na samom početku prodavao za 20.000 Eura, počeo tražiti 60.000 Eura.


Višečlane porodice u kojoj ima više generacija teško su podnosile dane zabrane izlaska!


Nakon povećane tražnje i kupovine kuća u manjim sredinama pa i vikendica koje se nalaze u prirodi, veliki problem je bio pronaći slobodnu nekretninu koja se prodaje. Kada je u ponudi nastao manjak vikendica i kuća u manjim mestima, nastala je prava jagma za placevima u Vojvodini. Pojedini su shvatili da je kupovina placa što dalje od urbanih sredina, sasvim konkretno i kvalitetno rešenje.

Na pojedinim placevima nije bilo dozvoljeno zidanje objekata pa se opet pronašlo rešenje u montaži mobilnih objekata na tim lokacijama. U manjim mestima se mogu kupiti po povoljnoj ceni placevi na kojima je dozvoljena gradnja pa čak i placevi na kojima se nalazi ruševan objekat.


Manja ponuda kuća u manjim mestima kao i vikendica na prodaju doveo je do značajnog povećanja tražnje placeva!


Ova situacija je naterala mnoge na razmišljanje pa je počelo masovno vraćanje prirodi i zdravom životu. Osim samo želje za odmorom, mnogi su uvideli da se u manjim sredinama može pokrenuti i neki isplativ porodični biznis.


 

 

Poznato je kako je IT industrija naglo napredovala, a da zaposleni imaju izuzetno dobre zarade. Saznajemo da se jedan mlad čovek inače programer, odlučio na veliku promenu jer želi da uloži značajnu sumu novca u pokretanju proizvodnje lekovitih biljaka.


Zaposleni u IT industriji značajni su kupci placeva!


Znatno više se traže placevi na Sremskoj strani, a manje se traže u Bačkoj. Zanimljivo je kako je ogroman raspon u prodajnim cenama placeva na Fruškoj gori, tako da plac na ovoj lokaciji možete kupiti za samo 7.000 Eura, ali se zato nude placevi za koje trebate izdvojiti i preko 300.000 Eura.

Najpovoljnije placeve na kojima je dozvoljena gradnja, možete pronaći u Čurugu, Pivnicama, Baču, Nadalju, Kikindi, Srpskoj Crnji i još nekim manjim mestima u Vojvodini. Ako živite u skučenom stanu ili živite u velikoj kući sa više kvadrata nego što vam treba, a zimi nemate mogućnost da zagrevate sve prostorije, predlažemo sledeće. Za najmanji stan u većem gradu možete dobiti između 40.000 i 50.000 Eura, a za kuću možete dobiti i veću sumu.


U regiji Bačke možete pronaći povoljne placeve na kojima je dozvoljena gradnja!


Računica je jasna, jer za sam početak recimo možete kupiti plac u manjem mestu za 10.000 do 20.000 Eura, a jedan kontejner veličine garsonjere od 15 kvadrata bez unutrašnje opreme, trebate platiti 2700 Eura. Naknadno uvek možete dograđivati prostorije i kombinovati onako kako vam finansijska situacija dozvoljava. Ako ste podstanar, tek u ovoj situaciji je računica jasna, jer je bolje i da se nekako zadužite i započnete jedan potpuno novi i kvalitetniji život uz znatno manje troškove svakodnevnog života.

Ako smo vas zainteresovali za kupovinu placa, toplo vam preporučujemo da odmah pozovete neku od renomiranih agencija za nekretnine iz Novog Sada, koje u svojoj ponudi imaju odličnu ponudu placeva u celoj Vojvodini!!!

fotografije: Solis

Izvor: Srbijaspace.com

Нема коментара:

Постави коментар