Странице

понедељак, 14. септембар 2015.

5 ideja za lepši izgled montažne kuće

Kuća ili stan


Život u kući u mnogo čemu se razlikuje od života u stanu. Prostor koji vam je na raspolaganju uglavnom je mnogo veći, a imate i više slobode pri odabiru stilova i materijala za uređenje. Pogotovo kada je reč o eksterijeru, odnosno dvorištu i spoljašnjem izgledu vaše montažne kuće.

Volimo da nam dom odiše toplinom, da se okružimo bojama i detaljima koji prijaju našem oku. Pažljivo biramo boje za zidove, dezen za nameštaj i zavese. Kad je jednom sve skockano i na svom mestu, pravi je trenutak da se pozabavite fasadom, dvorištem, i ostalim malim i velikim stvarima koje čine vaš dom.


Uredite dvorište


U dvorištu koje je funkcionalno i dobro osmišljeno, može da se provede čtavo leto, i mnogi sunčani jesenji i prolećni dani. Može da se uživa i na snegu, uz malo mašte i dobre volje. Mi vam donosimo još 5 ideja kako da taj deo svog prostora učinite još lepšim.

1. Napravite trem. Ako ste se već odlučili za montažnu kući, onda vam je sigurno poznato da projekat po kome se ona radi možete da prilagodite svojim zahtevima i potrebama. U tom slučaju, isplanirajte veliki trem na jednoj strani kuće. On će joj dati pravi izgled porodičnog doma, i dodatni prostor za druženje sa prijateljima, čitanje ili uživanje u jutarnjoj kafi. Ulaganje nije veliko, a ono što dobijete biće neprocenjivo.

2. Koristite dekorativni crep. Ova mala izmena može u mnogome da promeni celokupan izgled vaše montažne kuće. Kod čvrste gradnje, drugačiji crep ili njegova promena zahteva i neke dodatne radove. Kada je reč o montažnoj gradnji, ovakav projekat zahteva nešto manje ulaganja. Naravno, pri samoj izradi projekta i gradnji kuće možete da izaberete crep kakav želite, da vaša kuća bude baš onakva kakvom ste je zamislili.


Prozori i vrata za izgled i toplinu vašeg doma


3. Ulazna vrata. To je detalj koji može mnogo da promeni izgled vaše kuće. Naravno, ulazna vrata pre svega moraju da budu pouzdana i funkcionalna, a zatim dolazi na red njihova estetska uloga. Danas je bar mnogo proizvođača ALU i PVC stolarije na našem tržištu, i nije teško naći među njima one koji nude kvalitetan proizvod. Vodite računa o dve stvari:
  • previše staklenih površina na ulaznim vratima smanjuje njihovu bezbednost
  • nedovoljno masivna vrata ili slabija izolacija dovešće do velikog gubitka energije, samim tim veći su računi za struju i grejanje4. Prozori kao detalj. Sa prozorima je još lakše nego sa vratima. Mogu se napraviti u bilo kojoj dimenziji, pa čak ni oblik nije prepreka ako želite npr. lučne prozore. U svakom slučaju, vaša kuća može imati lepši, jedinstven izgled upravo dobrim odabirom PVC prozora. Ne zaboravite da je i kod njih najvažniji:
  • kvalitet profila
  • dobro odabrano staklo
  • energetska efikasnost

 Ugradnja prozora radi se na licu mesta, nakon postavljanja konstrukcije kuće.


5. Ne zaboravite fasadu. Kada se završi izgradnja montažne kuće, dobijete potpuno gotov proizvod, kuću koja je spremna da primi svoje stanare. Pored enterijera, to podrazumeva i spoljnu izolaciju sa fasadom. Boju fasade takođe možete da birate, pa eto još jednog načina da svom domu date lični pečat. Naravno, boju treba uklopiti sa krovom, bojom stolarije, i možda još nekim detaljima koje ste osmislili. Treba da bude prijatna vašem oku, i da uživate u pogledu na svoj dom dok odmarate u hladu dvorišta.


Нема коментара:

Постави коментар